OCHRANA OSOBNÝCH ÚDAJOV

podľa článkov 13 a 14 nariadenia Európskeho parlamentu a Rady 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (ďalej len „Nariadenie“)

 

PREVÁDZKOVATEĽ:
BM LINE s.r.o.

Mliečany 333

Dunajská Streda 929 01

IČO: 53 030 532       

Marta Bothová

Tel. č.: 0905 661 605

E mail: marta@btcars.sk

  1. Účel spracúvania osobných údajov: kúpa predaj motorových vozidiel, proces k uzatvoreniu zmluvy, sprostredkovanie uzatvorenia povinného zmluvného a havarijného poistenia, sprostredkovanie spotrebného úveru
  2. Zoznam spracúvaných osobných údajov:
  • meno a priezvisko
  • e-mailová adresa a kontaktná adresa
  • telefónne číslo
  • informácie o vozidlách
  • informácie o záujme kúpiť alebo predať auto
  • informácie o záujme o auto- úver
  • bydlisko a korešpondenčná adresa
  • rodné číslo
  • dátum narodenia
  • dátum získania vodičského preukazu
  • priezvisko za slobodna
  • číslo občianskeho preukazu
  • informácie o prípadných exekúciách
  • informácie o aktuálnych splátkach a úveroch
  • informácie o počte detí a ich dátume narodenia
  • informácie o spôsobe bývania(byt, dom, nájom, u rodičov a pod.)
  • informácie o súdom nariadených zrážkach zo mzdy
  • výška čistého mesačného príjmu
  • informácie aktuálnom zamestnaní
  • informácie o škodovom priebehu v oblasti poistení motorových vozidiel
  1. Zoznam dotknutých osôb pri kúpe alebo predaji vozidla:

Záujemca o kúpu- predaj vozidla

  1. Zoznam dotknutých osôb pri sprostredkovaní uzatvorenia povinného zmluvného a havarijného poistenia:

 Záujemca o uzatvorenie tohto poistenia, jeho rodinný príslušníci

  1. Zoznam dotknutých osôb uzatvorení spotrebného úveru:

Záujemca o spotrebný úver, jeho rodinný príslušníci

  1. Všetky údaje, ktoré dotknutá osoba na Stránke poskytne, sú uložené na zabezpečenom serveri. Oprávnené subjekty vyvinú maximálne úsilie na ochranu dát a osobných údajov dotknutých osôb.
  2. Totožnosť/príslušnosť oprávnenej osoby:

Osobné údaje dotknutých osôb sú získavané prostredníctvom webového sídla.

  1. 8Poučenie o povinnosti alebo dobrovoľnosti poskytnúť požadované osobné údaje a čas

platnosti súhlasu: osobné údaje dotknutá osoba do Informačného systému poskytuje dobrovoľne, a to na základe, predzmluvných vzťahov, keďže spracúvanie osobných údajov je nevyhnutné na plnenie kúpnej zmluvy v ktorej vystupuje klient ako jedna zo zmluvných strán. Čas platnosti súhlasu za účelom poskytnutia informácií je 5 rokov odo dňa poskytnutia súhlasu pričom dotknutá osoba má oprávnenie kedykoľvek svoj súhlas odvolať , a to písomnou formou na adresu sídla prevádzkovateľa alebo prostredníctvom emailu prevádzkovateľa.

  1. Spracovanie osobných údajov na marketingové účely:

Prevádzkovateľ bude spracovávať osobné údaje dotknutej osoby na marketingové účely a použije

e-mailovú adresu dotknutej osoby za účelom zasielania noviniek (tzv. newsletterov).

 

  1. Forma zverejnenia:

Osobné údaje dotknutých osôb sa nezverejňujú.

  1. Tretie krajiny, ak sa predpokladá alebo je zrejmé, že sa do týchto krajín uskutoční prenos osobných údajov:

Prenos osobných údajov do tretích krajín ani do krajín Európskej únie sa neuskutočňuje.

  1. Poučenie o právach dotknutej osoby:

 Prevádzkovateľ sa zaväzuje, že bude s osobnými údajmi dotknutých osôb zaobchádzať v súlade s platnými právnymi predpismi SR.
Prevádzkovateľ v zmysle čl. 24 nariadenia GDPR a ust. § 31 Zákona pristúpil k prijatiu primeraných technických, organizačných, personálnych a bezpečnostných opatrení a záruk, ktoré zohľadňujú najmä:
• zásady spracúvania osobných údajov, ktorými sú zákonnosť, spravodlivosť a transparentnosť, obmedzenie a kompatibilita účelov spracúvania osobných údajov, ďalej minimalizácia osobných údajov, ich pseudonymizácia a šifrovanie, ako aj integrita, dôvernosť a dostupnosť;
• zásady nevyhnutnosti a primeranosti (vzťahuje sa aj na rozsah a množstvo spracúvaných osobných údajov, dobu uchovávania a prístup k osobným údajom dotknutej osoby) spracúvania osobných údajov s ohľadom na účel spracovateľskej operácie;
• povahu, rozsah, kontext a účel spracovateľskej operácie;
• odolnosť a obnovu systémov spracúvania osobných údajov;
• poučenia oprávnených osôb prevádzkovateľa;
• prijatie opatrení na bezodkladné zistenie, či došlo k porušeniu ochrany osobných údajov a promptné informovanie dozorného orgánu a zodpovednej osoby;
• prijatie opatrení na zabezpečenie opravy alebo vymazanie nesprávnych údajov, či realizáciu iných práv dotknutej osoby;
• riziká s rôznou pravdepodobnosťou a závažnosťou pre práva a slobody fyzických osôb (najmä náhodné alebo nezákonné zničenie osobných údajov, strata alebo zmena osobných údajov, zneužitie osobných údajov – neoprávnený prístup alebo neoprávnené poskytnutie, posúdenie rizík so zreteľom na pôvod, povahu, pravdepodobnosť a závažnosť rizika v súvislosti so spracúvaním a na identifikáciu najlepších postupov na zmiernenie rizika).

Informácie o účele spracúvania a dobe uchovávania osobných údajov

Jednou zo zásad spracúvania osobných údajov je zásada obmedzenia účelu. V zmysle tejto zásady sa osobné údaje môžu získavať len na konkrétne určený, výslovne uvedený a oprávnený účel a nesmú sa ďalej spracúvať spôsobom, ktorý nie je zlučiteľný s týmto účelom.

Spracúvanie osobných údajov má byť úzko naviazané na účel spracúvania osobných údajov, a to najmä pokiaľ ide o zoznam alebo rozsah spracúvaných osobných údajov, ktorý by mal byť nevyhnutný na to, aby sa spracúvaním daných osobných údajov účel mohol dosiahnuť. Nie je správne, aby sa zoznam alebo rozsah osobných údajov umelo alebo dodatočne rozširoval vzhľadom na účel. Ak je účel a zoznam alebo rozsah osobných údajov stanovený zákonom, je potrebné ho rešpektovať, ak si zoznam alebo rozsah spracúvaných osobných údajov určuje prevádzkovateľ, má dbať na to, aby ho zbytočne, nad rámec účelu nerozširoval.

Zákon o ochrane osobných údajov stanovuje povinnosť prevádzkovateľa poskytnúť dotknutej osobe informácie o účele spracovania osobných údajov, na ktorý sú jej osobné údaje určené a to aj v prípade, keď sa osobné údaje nezískavajú priamo od dotknutej osoby. Je potrebné, aby tieto informácie boli dotknutej osobe poskytnuté najneskôr pri získavaní jej osobných údajov, respektíve v dostatočnom časovom predstihu, jasne a zrozumiteľne a takým spôsobom, aby sa s týmito informáciami mohla skutočne oboznámiť a porozumela im.

Doba uchovávania osobných údajov je daná príslušným zákonom, ktorý sa vzťahuje na daný dokument v súlade s lehotou uloženia podľa registratúrneho záznamu. V prípade záujmu nás neváhajte kontaktovať a oznámime Vám presnú dobu uchovávania týkajúcu sa konkrétneho dokumentu.

Účel spracúvania osobných údajov

  • meno a priezvisko – (predaj vozidla- podpis zmluvy, vybavenie evidencie a zmien na dopravnom inšpektoráte, popredajná organizačná komunikácia, účtovníctvo autobazára, poistenie vozidiel, sprostredkovanie úveru)
  • e-mailová adresa a kontaktná adresa- (predaj vozidla- podpis zmluvy, vybavenie evidencie a zmien na dopravnom inšpektoráte, popredajná organizačná komunikácia, účtovníctvo autobazára, poistenie vozidiel, sprostredkovanie úveru)
  • telefónne číslo- (predaj vozidla- podpis zmluvy, vybavenie evidencie a zmien na dopravnom inšpektoráte, popredajná organizačná komunikácia, účtovníctvo autobazára, poistenie vozidiel, sprostredkovanie úveru)
  • informácie o vozidlách- (predaj vozidla- podpis zmluvy, vybavenie evidencie a zmien na dopravnom inšpektoráte, popredajná organizačná komunikácia, účtovníctvo autobazára, poistenie vozidiel, sprostredkovanie úveru)
  • informácie o záujme kúpiť alebo predať auto- (predaj- kúpa  vozidla- podpis zmluvy)
  • informácie o záujme o auto- úver -(sprostredkovanie spotrebného úveru na kúpu auta)
  • bydlisko a korešpondenčná adresa(predaj vozidla- podpis zmluvy, vybavenie evidencie a zmien na dopravnom inšpektoráte, popredajná organizačná komunikácia, účtovníctvo autobazára, poistenie vozidiel, sprostredkovanie úveru)
  • rodné číslo- (predaj vozidla- podpis zmluvy, vybavenie evidencie a zmien na dopravnom inšpektoráte, popredajná organizačná komunikácia, účtovníctvo autobazára, poistenie vozidiel, sprostredkovanie úveru)
  • dátum narodenia- (predaj vozidla- podpis zmluvy, vybavenie evidencie a zmien na dopravnom inšpektoráte, popredajná organizačná komunikácia, účtovníctvo autobazára, poistenie vozidiel, sprostredkovanie úveru
  • dátum získania vodičského preukazu-(uzavretie poistky na auto)
  • priezvisko za slobodna-(sprostredkovanie úveru)
  • číslo občianskeho preukazu- (predaj vozidla- podpis zmluvy, vybavenie evidencie a zmien na dopravnom inšpektoráte, popredajná organizačná komunikácia, účtovníctvo autobazára, poistenie vozidiel, sprostredkovanie úveru)
  • informácie o prípadných exekúciách-(sprostredkovanie úveru)
  • informácie o aktuálnych splátkach a úveroch-(sprostredkovanie úveru)
  • informácie o počte detí a ich dátume narodenia-(sprostredkovanie úveru)
  • informácie o spôsobe bývania(byt, dom, nájom, u rodičov a pod.)-(sprostredkovanie úveru
  • informácie o súdom nariadených zrážkach zo mzdy-(sprostredkovanie úveru)
  • výška čistého mesačného príjmu-(sprostredkovanie úveru)
  • informácie aktuálnom zamestnaní-(sprostredkovanie úveru)
  • informácie o škodovom priebehu v oblasti poistení motorových vozidiel-(uzavretie poistky na auto)

Doba uchovávania údajov:

  • meno a priezvisko( 10 rokov z dôvodu účtovnej evidencie vyplývajúcej zo zákona,5 rokov za účelom vernostného systému zliav)
  • e-mailová adresa a kontaktná adresa(max 5 rokov za účelom vernostného systému zliav)
  • telefónne číslo(max 5 rokov za účelom vernostného systému zliav)
  • informácie o vozidlách bez archivácie)
  • informácie o záujme kúpiť alebo predať auto bez archivácie)
  • informácie o záujme o auto- úver(bez archivácie)
  • bydlisko a korešpondenčná adresa(min. 10 rokov z dôvodu účtovnej evidencie vyplývajúcej zo zákona)
  • rodné číslo(min. 10 rokov z dôvodu účtovnej evidencie vyplývajúcej zo zákona)
  • dátum narodenia(min. 10 rokov z dôvodu účtovnej evidencie vyplývajúcej zo zákona)
  • dátum získania vodičského preukazu(autobazár – bez archivácie, informácie archivujú  Poisťovne, ktoré poistia zákazníkovo auto)
  • priezvisko za slobodna(autobazár – bez archivácie, informácie archivujú Bankové Inštitúcie s ktorými podpisuje súhlas s poskytnutím osobných údajov priamo zákazník)
  • číslo občianskeho preukazu(min. 10 rokov z dôvodu účtovnej evidencie vyplývajúcej zo zákona)
  • informácie o prípadných exekúciách(autobazár – bez archivácie, informácie archivujú Bankové Inštitúcie s ktorými podpisuje súhlas s poskytnutím osobných údajov priamo zákazník)
  • informácie o aktuálnych splátkach a úveroch(autobazár – bez archivácie, informácie archivujú Bankové Inštitúcie s ktorými podpisuje súhlas s poskytnutím osobných údajov priamo zákazník
  • informácie o počte detí a ich dátume narodenia(autobazár – bez archivácie, informácie archivujú Bankové Inštitúcie s ktorými podpisuje súhlas s poskytnutím osobných údajov priamo zákazník, ďalej informácie archivujú Poisťovňe, ktoré poistia zákazníkovo auto)
  • informácie o spôsobe bývania(byt, dom, nájom, u rodičov a pod.)(autobazár – bez archivácie, informácie archivujú Bankové Inštitúcie s ktorými podpisuje súhlas s poskytnutím osobných údajov priamo zákazník)
  • informácie o súdom nariadených zrážkach zo mzdy(autobazár – bez archivácie, informácie archivujú Bankové Inštitúcie s ktorými podpisuje súhlas s poskytnutím osobných údajov priamo zákazník)
  • výška čistého mesačného príjmu(autobazár – bez archivácie, informácie archivujú Bankové Inštitúcie s ktorými podpisuje súhlas s poskytnutím osobných údajov priamo zákazník)
  • informácie aktuálnom zamestnaní(autobazár – bez archivácie, informácie archivujú Bankové Inštitúcie s ktorými podpisuje súhlas s poskytnutím osobných údajov priamo zákazník)
  • informácie o škodovom priebehu v oblasti poistení motorových vozidiel

Kategorizácia

Autobazár BM LINE s.r.o. nevykonáva automatizované triedenie alebo kategorizáciu do rôznych skupín.

Kto prichádza do kontaktu s osobnými údajmi zákazníkov autobazáru

BM LINE s.r.o.

Zamestnanci autobazáru BM LINE s.r.o.

Subdodávatelia autobazáru BM LINE s.r.o. (servis vozidla, predaj vozidla, pozáručný servis, reklamácie, zmeny v evidencii na dopravnej polícii)

  1. Poisťovne (pri uzatvorení poistky na auto, poistný maklér sprostredkujúci toto poistenie)
  2. Úverové Bankové spoločnosti (pri zabezpečení spotrebného úveru)

Súbory cookies:
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila.
Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.

Prečo Prevádzkovateľ používa cookies?
Cookies používame, aby sme vám uľahčili používanie našej stránky. Používame vlastné cookies ako aj cookies tretích strán ako napr. cookies od spoločnosti Google.

Základné a prevádzkové cookies Prevádzkovateľ
Tieto súbory využíva Prevádzkovateľ na zapamätanie si prihlásenia do Prevádzkovateľ.sk a ďalších pridružených webov, aby ste nemuseli vypĺňať prihlasovací formulár s prezývkou a heslom pri každom otvorení stránky. Ak tieto cookies zakážete nebudete sa môcť prihlásiť do svojho konta, nebudete môcť pridávať obsah a ani písať diskusné komentáre, keďže bez povolenia cookies to technicky nebude možné.

Cookies tretích strán
Prevádzkovateľ.sk využíva vo svojich stránkach služby tretích strán ako napr. nástroje na meranie návštevnosti cez systémy Google Analytics. Prevádzkovateľ pre využitie týchto služieb načítava kódy tretích strán, ktoré pre plnú funkčnosť môžu vyžadovať ukladanie cookies. Toto má za svoj následok prijatie cookies od týchto stránok tretích strán. Spoločnosť Prevádzkovateľ s.r.o., ako prevádzkovateľ stránky Prevádzkovateľ.sk nemá možnosť ovplyvniť ukladanie týchto cookies tretích strán, ak máte záujem prečítať si bližšie informácie o cookies týchto služieb, prosím, navštívte príslušné služby a prečítajte si ich zásady ochrany súkromia alebo pravidlá používania služby.

Ako si môžem upraviť cookies v mojom prehliadači?
Otvorte si nastavenia svojho prehliadača (Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer, Safari či Internet Explorer) a nájdite v nich lištu s nastaveniami súkromia a v nej súbory cookies. Tu si viete prezrieť, aké súbory cookies vo svojom zariadení máte, môžete ich manuálne alebo hromadne vymazať. Podrobnejšie inštrukcie nájdete v nápovede každého z týchto prehliadačov.

Môžem zablokovať ukladanie cookies?
Vo svojom prehliadači môžete v nastaveniach prehliadača zakázať automatické akceptovanie súborov cookies. Návod a inštrukcie nájdete v nápovede svojho internetového prehliadača. Ak používate viac zariadení (napr. počítač, tablet, telefón) odporúčame prispôsobiť si používanie cookies v každom z týchto zariadení zvlášť podľa svojich preferencií.
Prevádzkovateľ rešpektuje vaše rozhodnutie o akceptácií cookies vo vašom prehliadači. Vypnutie cookies však môže mať dopad na funkčnosť tejto webovej stránky.

Vložený obsah z iných webových stránok
Články na tejto webovej stránke môžu obsahovať vložený obsah (napr. videá, obrázky, články a podobne). Vložený obsah z iných stránok sa chová rovnako, akoby návštevník navštívil inú webovú stránku.
Tieto webové stránky môžu o vás zbierať osobné údaje, používať súbory cookies, vkladať treťo-stranné sledovanie a monitorovať vašu interakciu s vloženým obsahom, vrátane sledovania vašej interakcie s vloženým obsahom, ak na danej webovej stránke máte účet a ste prihlásený.

Informácia o oprávnenom zaujme pre marketing:
Naša spoločnosť vykonáva posúdenie proporcionality oprávneného záujmu na spracúvaní osobných údajov vo vzťahu k záujmom a základným právam a slobodám dotknutých osôb a vo vzťahu k primeranému očakávaniu dotknutých osôb. Toto Posúdenie sa týka informačného systému marketingu – zasielania noviniek.

Spracúvame hlavne kontaktné údaje a to e-mail a telefón. Oprávneným záujmom Prevádzkovateľa na spracúvanie osobných údajov v IS je informovanie klienta o zmenách a novinkách v spoločnosti. Prevádzkovateľ považuje spracúvanie osobných údajov na uvedený účel za nevyhnutné, nakoľko sú údaje potrebné aj pri informovaní klientov o dôležitých informáciách ako je zmena rozvrhu otváracích hodín napríklad.

Prevádzkovateľ po dôkladnom preskúmaní proporcionality oprávneného záujmu má za to, že základné práva a slobody dotknutých osôb neprevyšujú nad oprávnenými záujmami prevádzkovateľa.

Prevádzkovateľ si plní všetky svoje právom EÚ a Členského Štátu stanovené povinnosti, prijal primerané technické a organizačné opatrenia a náležite preskúmal proporcionalitu oprávneného záujmu vo vzťahu k právam, slobodám a primeraným očakávaniam dotknutých osôb.

Z vyššie uvedeného vyplýva, že Prevádzkovateľ spracúva osobné údaje v IS pre účely, ktoré sú vo vzťahu k právam dotknutých osôb proporcionálne.

 

Práva dotknutej osoby:

  • právo na prístup k osobným údajom, ktoré sa jej týkajú,
  • právo na opravu nesprávnych osobných údajov, ktoré sa jej týkajú,
  • právo výmaz osobných údajov, ktoré sa jej týkajú,
  • právo na obmedzenie spracúvania osobných údajov,
  • právo namietať proti spracúvaniu osobných údajov, ktoré sa jej týka,
  • právo na prenosnosť osobných údajov,
  • právo kedykoľvek odvolať svoj udelený súhlas na spracúvanie osobných údajov,
  • právo podať sťažnosť dozornému orgánu.

Vyššie uvedené práva má dotknutá osoba v rozsahu podľa článkov 15 až 21 a článku 77 Nariadenia. Dotknutá osoba si môže uplatniť svoje práva ústne, písomne alebo elektronicky, cez vyššie uvedené kontaktné údaje. Ak dotknutá osoba požiada o ústne poskytnutie informácií, informácie sa poskytnú po preukázaní jej totožnosti.

Tieto zásady spracovania osobných údajov platia od 25.5.2018 a nahrádzajú predchádzajúcu Ochranu osobných údajov.

Ako môžete naplniť svoje práva?

Právo na prístup k údajom

Máte právo vedieť, či spracúvame Vaše osobné údaje. Pokiaľ ich spracúvame, môžete nás požiadať o prístup k nim. Na základe Vašej žiadosti vydáme potvrdenie s informáciami o spracúvaní Vašich osobných údajov. Žiadosť môžete podať elektronicky, na emailovú adresu: marta@btcars.sk , alebo poštou na adresu:  BM LINE s.r.o., Mliečany 333,  929 01 Dunajská Streda, IČO: 53 030 532

 

 

Právo na opravu

Máte právo na to, aby Vaše osobné údaje, ktoré spracúvame, boli správne, úplné a aktuálne. Pokiaľ sú Vaše osobné údaje nesprávne alebo neaktuálne, môžete nás požiadať o opravu alebo doplnenie a to elektronickou formou na emailovú adresu: marta@btcars.sk , alebo poštou na korešpondenčnú adresu:  BM LINE s.r.o., Mliečany 333,  929 01 Dunajská Streda, IČO: 53 030 532

Právo na vymazanie

Za určitých okolností máte právo, aby sme Vaše osobné údaje vymazali. O vymazanie Vašich údajov nás môžete požiadať kedykoľvek. Vaše osobné údaje vymažeme, ak:

  • už vaše osobné údaje nepotrebujeme pre účel, na ktorý ste nám ich poskytli,
  • odvoláte svoj súhlas,
  • namietate voči spracúvaniu vašich osobných údajov,
  • spracúvame Vaše osobné údaje nezákonne,
  • osobné údaje musia byť vymazané, aby sa tým splnila zákonná povinnosť,
  • ak ste dieťa, príp. rodič dieťaťa, ktoré súhlasilo so spracúvaním osobných údajov cez internet.

Právo na obmedzenie spracúvania

Môžete nás požiadať, aby sme obmedzili spracúvanie vašich osobných údajov. Pokiaľ Vašej žiadosti vyhovieme, Vaše osobné údaje budeme iba uchovávať a ďalej s nimi pracovať nebudeme. K obmedzeniu spracúvania Vašich údajov dôjde, ak:

  • nám oznámite, že Vaše osobné údaje sú nesprávne, a to až dokým neoveríme ich správnosť,
  • spracúvame Vaše osobné údaje nezákonne, avšak Vy nesúhlasíte s ich vymazaním a na miesto toho žiadate, aby sme spracúvanie Vašich osobných údajov len obmedzili,
  • Vaše údaje už nepotrebujeme, ale potrebujete ich Vy na preukázanie, uplatňovanie alebo obhajovanie svojich práv
  • namietate voči spracúvaniu Vašich osobných údajov, a to až kým neoveríme, či naše oprávnené záujmy prevažujú nad vašimi dôvodmi.

 

Právo na prenosnosť údajov

Máte právo žiadať, aby sme Vám poskytli Vaše osobné údaje v elektronickej forme (napr. súbor XML alebo CSV), ktorá Vám umožní ľahko si preniesť údaje do inej spoločnosti. Tiež nás môžete požiadať, aby sme Vaše osobné údaje preniesli vybranej spoločnosti priamo my. Vašej žiadosti vyhovieme v prípade, že ste nám poskytli osobné údaje priamo Vy a dali ste nám na ich spracúvanie súhlas.

Právo   namietať

Máte právo namietať, že spracúvame Vaše osobné údaje. Ak Vaše osobné údaje spracúvame v nasledovných prípadoch:

  • z dôvodu nášho oprávneného záujmu,
  • vytvárania zákazníckeho profilu,
  • môžete namietať ich spracúvanie, ak máte na to osobné dôvody.

 Ako môžete tieto práva vykonávať?

S Vašou žiadosťou sa môžete na nás obrátiť niektorým z týchto spôsobov:

emailom: marta@btcars.sk, alebo poštou na adresu podnikania: BM LINE s.r.o., Mliečany 333,  929 01 Dunajská Streda, IČO: 53 030 532

V prípade, že sa domnievate ,že došlo k porušeniu Vašich práv na ochranu osobných údajov máte právo podať sťažnosť dozornému orgánu ktorým je Úrad na ochranu osobných údajov na adrese

Hraničná 12

820 07 Bratislava 27

Slovenská republika

Identifikačné údaje:

IČO: 36064220

DIČ: 2021685985

Sekretariát úradu:

+421 /2 3231 3214

E-mail: statny.dozor@pdp.gov.sk

Vzhľadom na epidemiologickú situáciu v SR Úrad odporúča vykonať podania prostredníctvom poštových alebo elektronických služieb (www.slovensko.sk). Osobné podania od 29.11.2021 je možné uskutočniť len v nevyhnutných prípadoch najneskôr do 12:00 hod

 

Zásady používania súborov cookies

 

Článok I

POUŽÍVANIE COOKIES

  1. Tieto webové stránky používajú súbory cookies, ktoré ich návštevníka (ďalej len „vy“ v príslušnom gramatickom tvare) odlišujú od ostatných používateľov. To nám umožňuje vylepšovanie našich stránok a poskytovanie lepšieho zážitku pri ich prehliadaní jednotlivými návštevníkmi.
  2. Tieto zásady používania súborov cookies popisujú:

– spracovanie údajov zhromaždených s využitím súborov cookies a podobných technológií a

– účely, na ktoré tieto súbory cookies používame.

  1. Ďalšie dôležité informácie o tom, akým spôsobom sú spracúvané osobné údaje získané prostredníctvom týchto webových stránok nájdete v časti označovanej ako podmienky používania. 

Článok II

ČO SÚ COOKIES 

  1. Cookies – sú malé súbory, ktoré sa sťahujú do zariadenia (počítač, tablet, mobilný telefón atď.), obsahujúce určité množstvo informácií umožňujúcich webovej stránke rozpoznať vás ako používateľa, počas používania Internetovej stránky. Prevádzkovateľ pomocou cookies skúma účinnosť Internetovej stránky. Cookies vo všeobecnosti nemajú žiadne informácie slúžiace na identifikáciu jednotlivých osôb, ale namiesto toho sa používajú na identifikáciu prehliadača na konkrétnom zariadení. Pojem cookies používame v tomto dokumente aj na iné súbory, ktoré zhromažďujú informácie podobným spôsobom (napr. pixely, majáky, atď). Na základe týchto súborov vás webová stránka môže rozpoznať:
  • pomocou tzv. „relačného cookies“ – počas vašej návštevy webu. Tieto tzv. dočasné cookies, ktoré sa po zatvorení prehliadača automaticky odstránia. Prehliadač môžete nastaviť tak, aby Vás informoval o používaní súborov cookies. To Vám zabezpečí transparentnosť používania cookies. Dôležité: ak úplne vylúčite používanie súborov cookies, pravdepodobne nebudete môcť používať určité funkcionality našej Internetovej stránky.
  • pomocou tzv. „trvalé cookies“ – pre opakované návštevy webu. Tieto trvalé cookies môžu byť kontrolované pri každej návšteve Internetovej stránky. Informácie, ktoré zhromažďujeme prostredníctvom Internetovej stránky, zahŕňajú: typ prehliadača, internetovú adresu, z ktorej sa pripojil na Internetovú stránku, operačný systém zariadenia, IP adresa zariadenia. Pre zobrazovanie relevantnejších reklám sú niektoré cookies stanovené reklamným systémom tretích strán, ako je Google Analytics. Toto je možné vypnúť v účte Google. Počítač je možné nastaviť tak, aby cookies odmietal, aj keď v takom prípade je možné, že niektoré funkcie stránky nebudú funkčné.
  1. „naše cookies“ sú také súbory cookies, ktoré boli umiestnené na túto webovú stránku našou spoločnosťou.
  2. „cookies tretích strán“ sú také súbory cookies, ktoré sú umiestnené do vášho zariadenia inou spoločnosťou pri použití našich webových stránok. Súbory cookies tretích strán môže do vášho zariadenia umiestňovať niekto, kto nám poskytuje určitú službu (napríklad Google Analytics).
  3. Tretie strany nemajú prístup k dátam v našich súboroch cookies a takisto my nemôžeme získať prístup ku cookies tretích strán.

 

Článok III

ROZSAH A ÚČELY POUŽÍVANIA COOKIES 

Na našej Internetovej stránke používame nasledujúcich päť kategórií súborov cookies: Nevyhnutné súbory cookies, Analytické súbory cookies, Reklamné súbory cookies

 

  1. Súbory cookies sú používame na nasledujúce účely:

Nevyhnutné súbory cookies sú súbory cookies, bez ktorých by naše webové stránky nemohli fungovať, resp. bez ktorých by nebolo možné riadne používanie týchto stránok. Tieto súbory cookies sa automaticky umiestňujú do vášho zariadenia a nemožno ich vypnúť. Nevyhnutné cookies vás nemôžu identifikovať a sú používané iba preto, aby sa zaručilo správne zobrazenie a fungovanie našej webovej stránky.

Analytické súbory cookies nám umožňujú vykonávať rôzne štatistické analýzy našich webových stránok. Tieto cookies sa používajú v anonymizovanej podobe, čo znamená, že vás nemôžu identifikovať. Používanie týchto cookies môžete vo svojom webovom prehliadači vypnúť.

Reklamné súbory cookies  si zapamätajú preferenciu produktu a stránok, a vo všeobecnosti návštevu webovej lokality. Usilujeme sa poskytovať vám reklamu relevantnú pre vás a na základe vašich záujmov z  iných online platforiem, ktoré sú dostupné na základe vašich návštev a prehliadania našej webovej lokality a iných webových lokalít tretích strán. Na základe týchto záujmov vytvárame segmentovaný profil a potom prispôsobujeme obsah a reklamy na našej webovej lokalite  rôznym skupinám zákazníkov.

  1. Tieto cookies môžu byť nastavené prostredníctvom našich stránok aj našimi reklamnými partnermi, ktorí ich môžu použiť na profilovanie vašich záujmov a na zobrazenie relevantných reklám aj na iných stránkach, v zmysle zásad používania súborov cookies dostupných na stránkach týchto partnerov zobrazených v pokročilom nastavení ukladania súborov cookies.
  2. Tieto základné zásady používania cookies vám dávajú informácie o konkrétnych cookies používaných na týchto webových stránkach.

 

Článok IV

NASTAVENIE COOKIES 

  1. Pri prvej návšteve našich webových stránok sa do vášho zariadenia ukladajú iba absolútne nevyhnutné súbory cookies. Pokiaľ neprijmete/nepovolíte všetky súbory cookies alebo nevyberiete vaše individuálne preferencie pre súbory cookies, toto nastavenie sa nezmení. Podrobnosti o tom, ako kontrolovať a mazať súbory cookies, nájdete v čl. VI Kontrola a mazanie cookies.
  2. Niektoré súbory cookies, ktoré používame, sú nevyhnutné pre to, aby naše webové stránky fungovali. Napríklad keď prvýkrát navštívite naše webové stránky, objaví sa vám vyskakovacie okno so správou upozorňujúcou na naše používanie cookies.
  3. Kliknutím na príslušné tlačidlo vo vyskakovacom okne súhlasíte s naším používaním nevyhnutných cookies spôsobom opísaným v týchto základných zásadách používania cookies. Vo vzťahu ku všetkým ostatným typom cookies, ktoré používame, uvádzame, že tieto vo vašom zariadení nebudú nastavené, pokiaľ nedáte súhlas s ich použitím.
  4. V prípade, ak poskytnete svoj súhlas s cookies, zároveň poskytnete nám aj príslušným tretím stranám súhlas, aby predmetné cookies používali vaše osobné údaje takým spôsobom, ako je uvedené v našich podmienky používania, a my nastavíme alebo prečítame iba relevantné súbory cookies v čase uvedenom v tabuľke, ku ktorej sa dostanete kliknutím na príslušný odkaz vo vyskakovacom okne.
  5. Aby ste vypli príslušné súbory cookies, ktoré sa používajú na základe súhlasu, môžete kedykoľvek odvolať svoj súhlas s používaním cookies. Uskutočňuje sa to pomocou ikony cookies v príslušnej časti našich stránok. Dovoľujeme si vás upozorniť, že súbory cookies môžu na vašom zariadení zostať aj po tom, čo sa rozhodnete ich nepoužívať. Ďalšie informácie o tom, ako tieto súbory odstrániť z vášho zariadenia, nájdete v texte nižšie alebo v záložke pomocníka/nápovedy vášho prehliadača.
  6. S odvolaním vášho súhlasu s používaním voliteľných cookies je spojené aj odvolanie súhlasu na použitie osobných údajov, ktoré zhromažďujeme pomocou týchto cookies. Ďalšie podrobnosti nájdete v našich podmienkach používania. 

 

Článok V

NAKLADANIE S INFORMÁCIAMI 

  1. V tejto časti zásad používania cookies uvádzame, ako používame osobné údaje získané prostredníctvom súborov cookies používaných na našich webových stránkach, na základe akých právnych dôvodov a na aké účely.
  2. Pre prípad zmluvného dôvodu pre nevyhnutné súbory cookies môžeme vaše osobné údaje používať na plnenie našich zmluvných povinností v zmysle našich podmienok používania.
  3. Pre prípad zákonného dôvodu pre nevyhnutné súbory cookies môžeme vaše osobné údaje používať na plnenie našich zákonných povinností, a to najmä v prípadoch, keď od nás zákon vyžaduje rozpoznať predvoľby cookies (napríklad zistiť, keď ste v prehliadači vypli všetky cookies).
  4. Pre prípad oprávneného záujmu pre nevyhnutné súbory cookies, môžeme v rámci nášho oprávneného záujmu používať vaše osobné údaje na prevádzkovanie webových stránok v prípadoch, keď neexistuje zákonný dôvod pre ich spracovanie – viď vyššie.
  5. Pre prípad, že ste nám poskytli svoj súhlas s výkonnostnými súbormi cookies, s funkčnými súbormi cookies aleob s marketingovými súbormi cookies, môžeme vaše osobné údaje použiť a spracovať na:
  6. náhľad a analýzu vykonanú za účelom informovania o našich marketingových stratégiách a na zlepšenie vašej návštevnosti;
  7. identifikáciu a zaznamenanie, kedy ste otvorili webové stránky;
  8. zaznamenanie, kedy sa zapojili do elektronickej komunikácie;
  9. hodnotenie a zlepšovanie našich služieb tak, aby vaša návšteva a používanie webovej stránky boli užitočnejšie;
  10. zhodnotenie použitia webu, aby sme vám mohli poskytnúť rozšírené služby;
  11. kontrolu kvality, výkonu webových stránok a správu systému;
  12. sledovanie vášho prehliadača na iných weboch a vytváranie profilu vašich záujmov, aby sa vám zobrazovali relevantné reklamy na iných webových stránkach;
  13. účely zabezpečenia, ako je napríklad prevencia alebo odhalenie podvodnej činnosti.

 

Článok VI

KONTROLA A MAZANIE COOKIES

  1. K vypnutiu alebo odhláseniu príslušných súborov cookies slúžia ikony cookies v rohu vášho zariadenia, kde môžete kedykoľvek zmeniť nastavenia cookies. Pre funkčnosť nastavenia bude zrejme nutné aktualizovať stránku. Po tomto vypnutí alebo odhlásení už nebudú naše webové stránky k týmto súborom cookies pristupovať ani ich čítať.
  2. V zariadení môžu zostať aj naďalej uložené rôzne súbory, skripty, kódy prípadne ďalšie informácie týkajúce sa súborov cookies. Tieto môžete odstrániť vymazaním súborov cookies a medzipamäte prehliadača pomocou nastavenia webového prehľadávača.
  3. Akákoľvek zmena nastavenia vášho webového prehľadávača sa vzťahuje iba na tento konkrétny webový prehliadač. Pokiaľ v zariadení používate viac ako jeden webový prehliadač, musíte zmeniť nastavenia zvlášť pre každý prehliadač a každé zariadenie.
  4. Ďalšie informácie týkajúce sa súborov cookies môžu byť k dispozícii v rámci funkcie „pomocník“ prehliadača alebo operačného systému alebo v návode na obsluhu vášho zariadenia.
  5. Pre odhlásenie zo sledovania Google Analytics na všetkých webových stránkach, navštívte stránku http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.
  6. Webová stránka http://www.allaboutcookies.org/, poskytuje komplexné informácie o úprave nastavení cookies v celom rade prehliadačov. Dovoľujeme si vás upozorniť, že nakoľko nie sme ani vlastníkmi ani prevádzkovateľmi tohto webu, nenesieme zodpovednosť za jeho obsah.
  7. Dovoľujeme si vás upozorniť, že v prípade, ak pomocou nastavení webového prehľadávača zakážete nevyhnutné súbory cookies (alebo všetky súbory cookies), nebude fungovať jedna alebo viac základných funkcií týchto webových stránok vrátane tých, ktoré majú zaistiť bezpečnú návštevu, správne alebo vôbec.
  8. Dovoľujeme si vás upozorniť, že v prípade, ak odmietnete alebo odvoláte súhlas s použitím akýchkoľvek nie nevyhnutných cookies alebo súvisiacich osobných údajov, nemusí zodpovedajúca funkcia alebo funkcia týchto webových stránok fungovať správne alebo vôbec. Použitie základných funkcií a funkčnosť webových stránok týmto nebude dotknuté.

Článok VII

HLAVNÉ COOKIES A COOKIES TRETÍCH STRÁN 

  1. Kliknutím na odkaz Podrobnosti o súbore cookies na banneri sa dostanete k zoznamu hlavných súborov cookies, ktoré na našich stránkach používame, ako aj k  informáciám o účele ich použitia, ktoré sa nachádzajú v tabuľke Podrobnosti o súboroch cookies.
  2. V rámci našej činnosti používame a spolupracujeme s viacerými dodávateľmi a partnermi tretích strán, ktorí nastavujú alebo čítajú súbory cookies na našich webových stránkach, pričom nad týmito súbormi nemáme žiadnu kontrolu. Odporúčame, aby ste si kontrolovali zásady ochrany osobných údajov príslušnej tretej strany, a to aj napriek tomu, že poskytujeme zhrnutie súborov cookies tretích strán použitých v tabuľke Podrobnosti o súboroch cookies.
  3. Súbory cookies tretích strán používané v súvislosti s našimi webovými stránkami zahŕňajú:
  4. Nevyhnutné súbory cookies. Ide o súbory cookies, ktoré sú nevyhnutné pre fungovanie našich webových stránok.
  5. Výkonnostné súbory cookies. Používame cookies, aby ste nám pomohli zhromažďovať informácie, ktoré nám umožňujú analyzovať webovú prevádzku na našich webových stránkach. Informácie zhromaždené prostredníctvom cookies, ktoré sú anonymné, sú zasielané tretej strane, ktorá prevádzkuje analytické nástroje, ktoré používame na analýzu zhromaždených informácií a na zlepšenie výkonu webu.
  6. Funkčné súbory cookies. Súbory cookies používame na zlepšenie funkčnosti a zabezpečenie webu vrátane zapamätania vašich preferencií a správy výkonu webu.
  7. Marketingové súbory cookies. Tieto cookies sú nastavené prostredníctvom našich stránok našimi marketingovými partnermi a slúžia na vytváranie profilu vašich záujmov a zobrazovanie relevantných reklám na iných stránkach. Neukladajú priamo osobné údaje, ale sú založené na jedinečnej identifikácii vášho prehliadača a internetového zariadenia.
  8. Tabuľka Podrobnosti o súboroch cookies obsahuje zoznam súborov cookies tretích strán použitých v súvislosti s našimi internetovými stránkami.

Článok VIII

SLEDOVANIE EMAILOV 

  1. Niektoré našou spoločnosťou zasielané e-maily, môžu obsahovať tzv. pixelový štítok, webový maják, priehľadný obrázok alebo sledované odkazy, ktoré nám umožňujú zistiť, kedy ste otvorili e-mail, a overiť, ktoré odkazy uvedené v e-maile ste navštívili. Vďaka týmto informáciám vieme zistiť, ktoré časti našich e-mailov sú najviac zaujímavé.
  2. Odstránením e-mailu môžete odstrániť aj pixelový štítok. V prípade, ak si neprajete stiahnuť pixel do svojho počítača alebo iného zariadenia, môžete to zaistiť výberom služby dostávať e-maily vo formáte jednoduchého textu, alebo neotváraním obrázkov v e-maile.
  3. Pre odhlásenie z nášho mailing listu môžete použiť našu kontaktnú emailovú adresu uvedenú v podmienkach používania.

Článok IX

ZMENY A KONTAKT 

  1. Kedykoľvek môže dôjsť k zmene týchto základných zásad používania cookies zo strany našej spoločnosti, a to zaslaním e-mailu s pozmenenými ustanoveniami alebo ich zverejnením na našich webových stránkach.
  2. Akékoľvek zmeny nadobudnú účinnosť 7 dní po dátume odoslania e-mailu podľa predchádzajúceho bodu alebo po dátume zverejnenia upravených ustanovení na webových stránkach, podľa toho, ktorá skutočnosť nastane skôr.
  3. Ak máte akékoľvek otázky alebo potrebujete ďalšie informácie o súboroch cookies alebo spracovaní osobných údajov, kontaktujte nás za pomoci kontaktných údajov uvedených v našich podmienkach používania.
V roku 2014 sme otvorili dvere našej spoločnosti BT Cars s jasným poslaním – ponúknuť našim zákazníkom nie len vozidlo, ale skúsenosť. Navštívte náš autobazár a presvedčte sa, že kúpiť auto u nás znamená urobiť krok k vozidlu, ktoré bude vaším spoločníkom na mnohých cestách.
Copyright © 2024. BM Line s.r.o. Webdesign: AX SYSTEMS s.r.o.